Top 10 edelstenen voor beginners

Edelstenen voor beginners – Pas begonnen met het verzamelen van edelstenen, kristallen en mineralen en ben je op zoek naar een passende steen die jou kan ondersteunen op je spirituele pad? Iedere steen soort heeft zijn eigen unieke betekenis en werking. Als je net begint met het opbouwen van een mooie collectie kristallen en stenen is het raadzaam om te starten met een aantal soorten die jou ondersteunen op diverse vlakken in je leven. In deze blog zetten we onze top 10 edelstenen voor beginners op een rijtje!

Top 10 edelstenen voor beginners

1. Bergkristal (Helder Kwarts)

Gebruik Bergkristal voor: zuivering, helderheid, heling, spirituele groei & energieversterking.

Bergkristal is één van de meest veelzijdige kristallen en wordt dankzij zijn krachtige helende werking ook wel de heelmeester genoemd. Het kristal brengt het lichaam in balans, stimuleert het immuunsysteem en harmoniseert alle chakra’s. 

Bergkristal is een energieversterker. Dit betekent dat het kristal elke energie kan versterken waarmee het in resonantie treedt. Het versterkt het effect van andere stenen, is zeer gemakkelijk te programmeren door middel van gerichte intentie en is een geschikt hulpmiddel bij manifestatie. 

Het kristal staat bekend om zuiverende werking en kan worden gebruikt om andere kristallen te reinigen van negatieve energie. In huis zorgt Bergkristal voor een liefdevolle en positieve sfeer.

Hoe te gebruiken: Bergkristal kan worden geprogrammeerd met jouw intentie. Houd hiervoor het kristal vast in je handen en neem even de tijd om je af te stemmen op de energie van het kristal. Formuleer je intentie en zeg hardop: ”Ik programmeer dit kristal voor/om …. (vermeld je doel)”. Draag het kristal bij je, leg het op je lichaam, mediteer ermee, plaats in de buurt van je andere stenen of geef je bergkristal een mooi plekje in huis waar je het dagelijks ziet.

Meer weten over Bergkristal? Klik hier!

2. Amethist

Gebruik Amethist voor: spiritualiteit, rust, intuïtie, inzicht & bescherming.

Amethist is een paarse variëteit van het mineraal kwarts en is één van het meest bekende en populairste kristal ter wereld. 

Amethist kalmeert de geest en vergroot het spiritueel bewustzijn. De kalmerende werking en spirituele vibratie maken het een fijne steen voor meditatie. 

Deze paarse steen versterkt de intuïtie en geeft een gevoel van vrede, eenheid en verbinding met het Goddelijke. 

Amethist reinigt de aura en zet negatieve energie om in positiviteit en vrede. Amethist verlicht stress en angst, verbetert de slaap en beschermt tegen terugkerende nachtmerries.

Hoe te gebruiken: Plaats een Amethist ruw cluster in je meditatie ruimte of houdt een Amethist vast tijdens je meditatie om de geest tot rust te brengen, je gedachten te kalmeren en het spiritueel bewustzijn te vergroten. Tevens is deze steen zeer geschikt voor in de slaapkamer om de slaap te verbeteren. 

Meer weten over Amethist? Klik hier!

3. Zwarte Toermalijn

Gebruik Zwarte Toermalijn voor: bescherming, aarding, veiligheid, stabiliteit & vertrouwen.

Zwarte Toermalijn (ook wel Schorl genoemd) is een populaire steen uit de Toermalijngroep. 

Zwarte Toermalijn is een zeer beschermende steen die beschermt tegen ongewenste energieën. Het is één van de meest populaire stenen (samen met shungiet) voor bescherming tegen elektromagnetische straling (EMS).

Zwarte toermalijn weert lage trillingen en ongewenste energieën af die afkomstig zijn van mensen, bepaalde situaties of omgevingen. Gebruik zwarte toermalijn om negativiteit af te voeren en je frequentie hoog te houden.

De steen heeft een aardende energie en geeft een gevoel van veiligheid, stabiliteit en vertrouwen. 

Hoe te gebruiken: Plaats een groot stuk zwarte toermalijn in huis om je te beschermen tegen EMS (elektromagnetische straling). Leg het stuk zwarte toermalijn in de buurt van je elektrische apparatuur (naast computers, laptops etc.). Bovendien is dit een perfecte steen voor meditatie, het helpt je namelijk beter te aarden en zorgt ervoor dat je geest minder snel wordt afgeleid.

Meer weten over Zwarte Toermalijn? Klik hier!

4. Rozenkwarts

Gebruik Rozenkwarts vooronvoorwaardelijke liefde, vergeving, vrede, compassie en emotionele genezing.

Als we kijken naar liefdevolle stenen, is Rozenkwarts een absolute klassieker! Rozenkwarts versterkt iedere vorm van liefde en brengt een gevoel van eenheid en harmonie. Het trekt nieuwe liefde aan, zorgt voor harmonie binnen een bestaande relatie en versterkt banden binnen de familie. Deze steen is overigens een geweldige keuze om aan een dierbare cadeau te geven als symbool voor de liefde. 

Hoe te gebruiken: plaats een Rozenkwarts in de woonkamer of slaapkamer om een liefdevolle en rustgevende sfeer te creëren. Een Rozenkwarts steen onder je kussen zorgt voor een fijne nachtrust. Ook zou je een Rozenkwarts bij je kunnen dragen in de vorm van een sieraad of trommelsteen/handsteen/zaksteen voor meer zelfliefde en vertrouwen in jezelf.

Meer weten over Rozenkwarts? Klik hier!

5. Seleniet

Gebruik Seleniet voorbescherming, zuivering, rust, vrede, positiviteit & spiritualiteit.

Nog een populair kristal voor beginners is Seleniet. Met zijn zuiverende en spirituele energie zorgt de steen voor een heldere geest en een gevoel van vrede, acceptatie en gelukzaligheid. 

De steen werkt kalmerend en geeft diepe rust. Bovendien staat Seleniet bekend als een steen van bescherming en absorbeert alle ongewenste energieën en negativiteit. 

Hoe te gebruiken: Veel mensen gebruiken deze steen bij het energetisch reinigen van andere kristallen en stenen. Leg de stenen die je wilt reinigen op een Seleniet oplaadplaat of in een Seleniet schaal. 

Een andere manier om gebruik te maken van Seleniet is door met haar te mediteren voor meer helderheid en het vergroten van het spiritueel bewustzijn. 

Plaats een stuk Seleniet in huis om gebruik te maken van haar beschermende en zuiverende eigenschappen. Bovendien breng je met een stuk Seleniet een vredige sfeer in huis.

Meer weten over Seleniet? Klik hier!

6. Maansteen

Gebruik Maansteen voorvrouwelijke energie, heling, wijsheidintuïtie, balans, spirituele en persoonlijke groei & bescherming.

Maansteen is er in de kleuren grijs, perzik, groen, geel, zwart en wit. De Oude Grieken gebruikten deze steen als symbool van Selene, de maangodin. Het is een steen van heling, vrede en bescherming. Maansteen wordt geassocieerd met de zachte, vrouwelijke energie en cyclische verandering. De steen heeft een koesterende energie en biedt troost en steun. Bovendien stimuleert Maansteen je intuïtie en is een uitstekende keuze voor spirituele en persoonlijke groei. 

Hoe te gebruiken: draag Maansteen in de vorm van een sieraad of als trommelsteen om gebruik te maken van haar helende effecten. Als een steen van vrouwelijke energie, is Maansteen een perfecte ondersteuning voor de vrouw. Het zou de hormoonhuishouding, je emoties en je gedachten in balans kunnen brengen. Plaats een Maansteen in huis voor een liefdevolle en harmonieuze sfeer.

Meer weten over Maansteen? Klik hier!

7. Rode Jaspis

Gebruik Rode Jaspis voor: energie, aarding, moed, kracht, vitaliteit, vertrouwen, balans & bescherming. 

Met zijn aardende en krachtige energie is Rode Jaspis een erg verzorgende steen voor lichaam, geest en ziel. Rode Jaspis zorgt voor balans en verlicht stress en angsten. Het is een steen van vitaliteit en geeft de drager energie, kracht, zelfvertrouwen & moed.

Rode Jaspis beschermt tegen negatieve energie en helpt je beter te aarden. Deze vurig rode steen stimuleert de verbeelding en zet ideeën om tot actie.

Hoe te gebruiken: draag een Rode Jaspis sieraad voor bescherming, energie & fysieke kracht. Deze steen is een passende keuze voor extra ondersteuning bij herstel van lichamelijke zwakte of ziekte. In de werkkamer stimuleert Rode Jaspis creatieve energie en draagt bij aan het manifesteren van creatieve ideeën. 

Meer weten over Rode Jaspis? Klik hier!

8. Pyriet

Gebruik Pyriet voor: Mannelijke energie, actie, manifestatie, creativiteit & wilskracht.

De Gouden Pyriet is een steen van vitaliteit en moedigt je aan om te kiezen voor uitdaging in de fysieke wereld. Pyriet is een favoriete tool voor het vergroten van de wilskracht, het overwinnen van van angst, zorgen en slechte gewoontes. Met zijn energieke aard wakkert Pyriet de lust aan om iets te ondernemen. 

Pyriet vergroot de creativiteit en helpt je om de winnaarsmentaliteit te kweken. “ik wil het, ik kan het en ik doe het” is dan ook waar het bij deze steen om draait!

Hoe te gebruiken: Pyriet is een geweldige steen voor het aantrekken van welvaart, overvloed, geluk, energie en creativiteit. Leg deze steen in elke ruimte (zoals in je werkruimte) waar het creatieve denken plaatsvindt. Je kan ook een stukje Pyriet bij je dragen voor meer energie, inspiratie en motivatie.

Meer weten over Pyriet? Klik hier!

9. Agaat

Gebruik Agaat voor: aarding, balans, rust, kracht & liefde.

Agaat is de verzamelnaam voor diverse variëteiten chalcedoon met kleurbanden. De steen komt in onwijs veel kleuren voor, waaronder bruin, wit, grijs, zwart, roze, blauw en geel. 

Agaten zijn aardende stenen en helpen de yin en yang energieën in balans te brengen. Agaat geeft een gevoel van liefde, rust, kracht, stabiliteit en veiligheid.

Hoe te gebruiken: Plaats deze steen in huis om een vredige omgeving te creëren. Draag een Agaat armband of Agaat ketting voor kracht en het in balans brengen van lichaam, geest & ziel. 

Meer weten over Agaat? Klik hier!

10. Labradoriet

Gebruik Labradoriet voor: bescherming, persoonlijke (spirituele) ontwikkeling, creativiteit en inspiratie. 

En tenslotte hebben we de schitterende Labradoriet. Deze steen mag zeker niet ontbreken op onze lijst met edelstenen & kristallen voor beginners!

Labradoriet wordt door velen beschreven als een steen van magie. De steen stimuleert namelijk je intuïtieve vermogens en kan als ondersteuning worden gebruikt om je spiritualiteit te vergroten.

Hoe te gebruiken: Draag een Labradoriet sieraad of handsteen bij je om je aura te versterken en beschermen tegen ongewenste energieën. Een uiterst geschikte steen voor HSP’ers (hoogsensitief). 

Een Labradoriet handsteen of trommelsteen is ideaal om te gebruiken voor je meditatie beoefening. Houd de steen vast in de palm van je hand of plaats de steen op je derde oog chakra. 

Tenslotte maakt de Labradoriet een zeer aantrekkelijk en decoratief kristal voor je interieur. Door een Labradoriet in huis te plaatsen creëer je een creatieve en energieke sfeer.

Meer weten over Labradoriet? Klik hier!

Top 10 edelstenen voor beginners kopen

Dit was dan onze top 10 edelstenen en kristallen voor beginners! Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met dit blogartikel. Wil je na het lezen van dit artikel aan de slag met de kracht van de top 10 edelstenen voor beginners? Klik hier en bekijk onze magische collectie edelstenen voor jouw innerlijke reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *