Ontdek de kracht van kaarsenmagie: manifesteren van je intenties

Kaarsen zijn essentieel voor je magisch werk en helpen je intenties te manifesteren. Kaarsenmagie is simpel en heel toegankelijk. Of je nou een beginner bent of al een lange tijd concentreert op de wereld van magie, kaarsen zijn krachtige tools en vormen de basis voor je spirituele beoefening. 

Ben je benieuwd wat kaarsenmagie inhoudt? Ik neem je graag mee naar de basis van kaarsenmagie, de kleuren, betekenissen en toepassingen.

Wat is kaarsenmagie?

Kaarsenmagie is een vorm van magie waarbij gebruik wordt gemaakt van kaarsen als focuspunten voor intenties en wensen. 

Door een kaars te branden in combinatie met visualisatie van een specifieke doel of verlangen, gelooft de beoefenaar van kaarsmagie dat er een verandering in zijn leven kan worden gemanifesteerd. Deze verandering is van positieve aard.

De kaars vormt dus een belangrijk focuspunt voor de beoefenaar. Na het aansteken van de kaars, is de vlam zichtbaar. De vlam staat symbool voor de intentie. De beoefenaar van kaarsenmagie richt zijn aandacht op de vlam en visualiseert dat de intentie wordt gemanifesteerd. 

De oorsprong van kaarsen – spirituele & religieuze tradities

Kaarsen vormen belangrijke instrumenten voor spirituele en religieuze praktijken. Kaarsen worden al eeuwenlang toegepast door verschillende culturen, spirituele stromingen en religies. 

Voorbeelden van bekende spirituele tradities die gebruikmaken van kaarsenmagie zijn hekserij, wicca en het sjamanisme. 

Zoals eerder vermeld, zijn het niet alleen spirituele tradities die gebruikmaken van kaarsen, maar ook verschillende religies zijn bekend met de diepgaande betekenis van de kaars! Voorbeelden zijn het Christendom, Jodendom, het Boeddhisme en Hindoeïsme. 

De vlam van de kaars wordt geassocieerd met het goddelijke licht of het innerlijke licht, warmte en energie. Kaarsen zijn belangrijke instrumenten bij ceremonies, rituelen, meditatie, verering van goden en religieuze vieringen en herdenkingen.

Bepaal je intenties

Kaarsenmagie is een bekende magische beoefening om intenties te zetten en bepaalde doelen te manifesteren. 

Kaarsenmagie kan je inzetten voor onwijs veel doeleinden. Denk aan het bevorderen van genezing en de gezondheid, het ontwikkelen van het zelfvertrouwen, bescherming tegen negatieve energieëen, het creëren van een positieve, kalmerende sfeer etc. 

Belangrijk is om te kiezen voor een intentie die daadwerkelijk helpt bij het bereiken van je doelen! 

Hoe kies ik de juiste kaars uit voor effectieve kaarsenmagie? 

Bij het keuzeproces voor de juiste kaars dien je rekening te houden met jouw intentie en de duur van het ritueel die je gaat uitvoeren. Hieronder vind je twee stappen die jou helpen om de juiste keuze te maken voor een geschikte kaars:

 1. Kies de juiste kaarskleur uit op basis van jouw specifieke intentie

Ten eerste bepaal je de kleur van je kaars. Iedere kaarskleur staat symbool voor een intentie, wens of doel en kent zijn eigen spirituele betekenissen. 

Hieronder hebben wij de meest bekende kaarskleuren met de daarbij behorende betekenissen voor jou op een rijtje gezet:

 • Blauwe kaarsen staan voor communicatie, harmonie, vrede, genezing, wijsheid, slaap, loyaliteit, meditatie, creativiteit, kalmte en vertrouwen.
 • Gele kaarsen staan voor optimisme, geluk, succes, zelfvertrouwen, communicatie, inspiratie, concentratie, focus, intellect, leren en geheugen. 
 • Groene kaarsen staan voor overvloed, vruchtbaarheid, financieel voorspoed, carrière, groei, harmonie, balans, zelfliefde en genezing.
 • Oranje kaarsen staan voor een nieuw begin, warmte, veiligheid, ambitie, creativiteit, optimisme, nieuwe uitdagingen en verandering van plannen. 
 • Rode kaarsen staan voor passie, liefde, aantrekkingskracht, energie, vitaliteit, seksualiteit en wilskracht.
 • Roze kaarsen staan voor vriendschap, liefde, emotionele genezing, verzorging, familie liefde, warmte, compassie, vergeving, onvoorwaardelijke liefde en schoonheid.
 • Paarse kaarsen staan voor kracht, spiritualiteit, authenticiteit, waarheid, inzicht, wijsheid, intuïtie, magie en paranormale gaven.
 • Bruine kaarsen staan voor balans, aarding, gerechtigheid, rechtszaken, juridische zaken, stabiliteit, veiligheid, aarde, natuur, balans, en dieren.
 • Zwarte kaarsen staan voor bescherming, transformatie, absorberen, verwijderen, verbannen, rouw,  het onbewuste en mysterie. 
 • Witte kaarsen staan voor zuivering, helderheid, genezing, waarheid, maan magie, puurheid, verbinding met de spirits en het spirituele rijk, droomwerk.

Kies de kaars uit die correspondeert met jouw intentie. Zoals je misschien al is opgevallen uit bovenstaand rijtje, hebben sommige kaarsen dezelfde betekenis. Kies in dit geval de kaars kleur uit die jou het meeste aanspreekt, waar jij een goed gevoel bij krijgt. 

Bijvoorbeeld voor magie met als doeleinde genezing, zou je kunnen gaan voor een witte kaars, maar ook een groene kaars of een blauwe kaars kan uitstekend werken! Volg je intuïtie. 

 1. Kies de juiste kaarsgrootte uit

Ten tweede kijk je naar de kaarsgrootte. De grootte van de kaars kan je het beste bepalen op basis van de duur van jouw ritueel. Bij korte rituelen raden wij onze spell candles aan, dit zijn kleine kaarsjes en hebben een brandtijd van ca. 1 uur. 

Hoe voer ik kaarsenmagie uit? 

Wil je graag aan de slag gaan met kaarsenmagie? Graag deel ik met jou mijn persoonlijke ritueel in 10 stappen. Houd in gedachte dat kaarsenmagie een persoonlijke ervaring is en dat je het ritueel naar eigen wens en voorkeur kan samenstellen. Voeg bijvoorbeeld extra elementen toe zoals stenen en kristallen die jouw intentie versterken of maak gebruik van kruiden, oliën, wierook en muziek.

 1. Kies een rustige plek uit: zoek een fijne plek op waar je niet gestoord kan worden en je kaarsenmagie kan doen. 
 2. Kies een intentie: bepaal wat je zou willen manifesteren en welke intentie je wilt inbrengen in jouw kaarsenmagie. 
 3. Kies de kaars: selecteer een kaars in de juiste kleur. Hierboven kan je het rijtje terugvinden met de kleuren kaarsen en de betekenissen. Wil je bijvoorbeeld magie uit voeren met als doel om je huis te beschermen? Kies dan een zwarte kaars uit.
 4. Reinigen & opladen van de kaars: veeg de kaars schoon van vuil en stof met keukenpapier. Laad vervolgens de kaars op met jouw energie en intentie. Houd de kaars hiervoor vast tussen jouw handen en focus op de intentie. Je kan er een meditatie van maken en dit combineren met visualisatie. Visualiseer dat de energie via je handen naar de kaars toestroomt.
 5. Energetiseren van de kaars: Gebruik een paar druppels olijfolie (of een andere olie, zoals zoete amandelolie of jojoba olie) om de magische kracht van de kaars te versterken en de kaars te zegenen. Wrijf de olie voorzichtig in de kaars met je vingers en werk van boven naar beneden. Je zou hierna kunnen zeggen: “Ik vraag het universum om mij te begeleiden en te ondersteunen bij deze kaarsenmagie, om mij te helpen mijn intenties te manifesteren en om mij te beschermen en te leiden naar het hoogste goed voor mij en allen die bij deze magie betrokken zijn.’’
 6. Brand de kaars: steek de kaars aan en concentreer je op de vlam. Houd je intentie in gedachten en om extra kracht toe te voegen, zeg je hardop een passende affirmatie of mantra die resoneert met jouw intentie. 
 7. Visualiseer jouw doel alsof het al is bereikt: Ga na hoe je je voelt en concentreer je goed op het moment dat je het doel hebt bereikt. Welke emoties komen er naar boven? Visualisatie vergoot o.a. je motivatie, focus, een positieve mindset en geeft je meer richting in de stappen die je moet nemen om het doel te bereiken.
 8. Sluit je ritueel af door het universum te bedanken voor haar inzichten, hulp en begeleiding tijdens het ritueel.
 9. Laat de kaars volledig opbranden of doof de kaars met een kaarsendover. Dit is het einde van het ritueel. 
 10. Tot slot reflecteer je op jouw uitgevoerde ritueel: schrijf eventueel je ervaringen en inzichten op in een schrift of speciaal dagboek.

Manifestatie van je intenties met behulp van kaarsenmagie

Het daadwerkelijk manifesteren van je intenties vereist veel geduld, vertrouwen en actie vanuit jezelf. Maar ook loslaten is een belangrijk aspect bij het manifestatieproces! Door te blijven vasthouden aan een specifiek resultaat, creëer je alleen maar een vervelend gevoel van spanning, weerstand en controle. Dit belemmert het manifestatieproces. Laat dus los en heb vertrouwen dat alles op zijn plek gaat vallen. 

Heel veel succes met jouw kaarsenmagie!

Bestel spreukkaarsen voor je magisch werk bij Liefde & Zaligheid

In onze webshop vind je alle benodigdheden om aan de slag te gaan met kaarsenmagie. Ontdek spell candles/spreukkaarsen in verschillende kleuren. Klik hier en shop magische instrumenten, om je rituelen te verrijken en je intenties te manifesteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *